Tot mijn spijt moet ik u berichten dat ik geen nieuwe cliƫnten meer aanneem. De praktijk zal binnen afzienbare tijd worden gesloten, omdat ik een dienstbetrekking elders heb.

Met vriendelijke groet,

Barend van Giessen, psychotherapeut

hoe ik werk

Hoe ik werk

Ik vind het belangrijk dat je in de gesprekken zoveel mogelijk jezelf kan zijn. Dat kan ik alleen bereiken als ik de ander open en transparant tegemoet treed. Iedereen heeft een eigen uniek karakter en eigenschappen en daar wil ik graag voor open staan. Op deze manier kan de ander meer zichzelf zijn, dan wel zichzelf worden. Psycholoog Carl Rogers noemde dit de basishouding van een therapeut: de onvoorwaardelijke acceptatie van de ander. Pas dan kun je je ook openstellen en dat is voor mij de essentie van psychotherapie. Psycholoog Bruno Bettelheim sprak in dit verband de wijze woorden: datgene waarover men niet kan spreken, kan men niet tot rust brengen.

Mijn psychotherapie is gericht op emotionele en persoonlijke groei. Uiteraard zijn psychische klachten wel het uitgangspunt voor de therapie, maar als je een kortdurende en klachtgerichte therapie wil, dan wil ik je adviseren om contact op te nemen met een cognitief-gedragstherapeut.