Tot mijn spijt moet ik u berichten dat ik geen nieuwe cliƫnten meer aanneem. De praktijk zal binnen afzienbare tijd worden gesloten, omdat ik een dienstbetrekking elders heb.

Met vriendelijke groet,

Barend van Giessen, psychotherapeut

wie ik ben

Barend van Giessen

Mijn naam is Barend van Giessen. Ik heb sinds 1999 een eigen praktijk, die ik tot 2014 combineerde met een aanstelling bij de Rijksoverheid. Sindsdien werk ik volledig zelfstandig. De praktijk is gevestigd in een historisch pand aan de Janskerkhof 15 in de Utrechtse binnenstad. 

Naast het werk als psychotherapeut in de eigen praktijk, werk ik als psycholoog in de forensische psychiatrie. Ik verricht psychologisch onderzoek bij justitiabelen om de rechtbank daarover te adviseren. Verder ben ik lid van enkele adviescolleges en werk ik als docent.

Na mijn studie Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht, volgde ik de postmaster opleiding Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog. Voor beide beroepen heb ik een BIG-registratie. Verder sta ik geregistreerd in het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) en ben ik lid van meerdere beroepsverenigingen (NVP, NIP, NVGzP en de APA). 

BIG nummer psychotherapeut: 1905 8595 516

BIG nummer klinisch psycholoog: 1905 8595 525